Kemer

Kemer is een vakantieoord bij uitstek met vele accommodaties en diverse voorzieningen.

Veel accommodaties in Kemer zijn all-inclusive en bovendien is een 5-sterren waardering geen uitzondering. Een groot aantal hotels is pas recentelijk gebouwd en op sommige plekken in Kemer zult u nog bouwwerkzaamheden aantreffen. Het centrum van de plaats is gedeeltelijk autovrij en kent een gevarieerd winkelaanbod. Vanuit het centrum brengt een promenade u naar zee, waar u een leuke jachthaven en diverse horecagelegenheden vindt. Kemer ligt in een mooie, groene, bergachtige omgeving.

Bezienswaardigheden

U bezoekt Kemer doorgaans niet, omdat de plaats vele bezienswaardigheden kent. Wanneer u echter toch in Kemer bent, is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan Yörük Park, een openluchtmuseum, waar u alles te weten komt over het leven van nomadenvolkeren in Turkije. Terwijl u kennis vergaart over de nomaden kunt u tussendoor traditionele Turkse hapjes nuttigen.

Moonlight Park

Wanneer u alleen, maar zeker ook met de kinderen een heerlijk ontspannen dag wilt hebben, dan kunt u terecht in het Moonlight Park. Kinderen zullen zich vermaken in het kleine waterpark, op de trampolines, in het dolfinarium of in de speeltuin, terwijl u bij één van de horecagelegenheden plaatsneemt in een hangmat of wegzinkt in een zitzak.

Stranden

Kemer kent twee stranden. Het grote strand, oftewel het Kemer-strand vindt u ten noordwesten van de jachthaven. Dit is een kiezelstrand met diverse faciliteiten. De meeste hotels hebben zich een stuk strand toegeëigend en sommige hebben tevens horecafaciliteiten op het strand. In veel gevallen zijn deze slechts toegankelijk voor hotelgasten. Op het Kemer-strand worden diverse watersportfaciliteiten geboden. Het kleine Ayisigi-strand vindt u in een baaitje aan de andere kant van de jachthaven. Beide stranden dragen de blauwe milieuvlag.

Nachtleven

Wanneer u op zoek bent naar een ware feestbestemming, bent u in Kemer op het verkeerde adres. Houdt u van enig vertier in de avond, maar hoeft het allemaal niet te groot en gek, dan is Kemer een prima bestemming. In de plaats zijn vele restaurants, terrasjes en bars te vinden, waar u tot laat ’s avonds kunt tafelen en een drankje kunt drinken. Wilt u met de voetjes van de vloer, dan kunt u naar Club Auro of naar de openluchtdiscotheek in het Moonlight Park.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Kemer:

Foto’s van Kemer

Populaire accommodaties in Kemer

Fame Residence Kemer 8.7
7 aanbieders
vanaf €354
Grand Viking 7.8
6 aanbieders
vanaf €467
Crystal Deluxe Resort & Spa 8.7
5 aanbieders
vanaf €315

Bekijk alle 34 accommodaties in Kemer

Ligging