Sport in Kemer

Of u nu van watersporten houdt, van golfen of van bergbeklimmen, in en rond Kemer vindt u tal van sportieve mogelijkheden.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de stranden van Kemer en de omliggende badplaatsen worden diverse watersporten aangeboden. De faciliteiten horen vaak bij hotels en zijn niet altijd voor iedereen beschikbaar. Wanneer uw hotel geen watersportfaciliteiten aanbiedt, moet u informeren waar u dan terecht kunt.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u van golfen houdt, zult u naar Antalya (circa één uur) of zelfs een stuk verder naar Belek (kleine twee uur) moeten rijden. In Belek bevinden zich vele golfbanen op korte afstand van elkaar. Dit is dé golfbestemming bij uitstek in Turkije.

Bergbeklimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kemer is een goede uitvalsbasis voor het maken van bergwandelingen in het Beygebergte. Zo kunt u vanuit het dorp Soğukpinar de top van de Tahtaliberg beklimmen. Tijdens de beklimming wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Is het bestijgen van de Tahtali niet genoeg? Rijdt u dan naar Elmalı, een goed uitgangspunt om het Beygebergte verder te verkennen. Wanneer u liever onder begeleiding van een ervaren gids gaat wandelen, kunt u terecht bij Lukka Outdoor Sports Events.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Raften

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Kemer kunt u gaan raften in het Köprülü nationaal park. U kunt dit eigenlijk het beste via een georganiseerde tour doen. U wordt dan opgehaald bij uw accommodatie en na afloop van het raften ook weer teruggebracht. Turkey Rafting biedt vanuit Kemer en de meeste omliggende badplaatsen raftingtours aan. Gaat u liever zonder begeleiding, zorgt u dan wel dat u zich heel goed laat voorlichten.

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het achterland van Kemer is het prachtig mountainbiken. Omdat de omgeving bergachtig is, dient u wel over een goede conditie te beschikken. Lukka Outdoor Sports Events biedt georganiseerde mountainbiketochten in de omgeving van Kemer aan.