Stranden in Kemer

Kemer en de omliggende badplaatsen beschikken allemaal over lange kiezel/keienstranden met diverse faciliteiten.

Kemer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kemer zelf heeft twee stranden, die van elkaar gescheiden worden door de haven van de plaats. Het kleine strand, Moonlight strand of Ayisigi strand, is een zandstrand dat de blauwe vlag draagt. U vindt op het strand diverse voorzieningen. Het lange strand van Kemer, dat aan de andere zijde van de haven ligt is een kiezelstrand en grote stukken zijn in gebruik genomen door de hotels die achter het strand gelegen zijn. Meestal zijn deze gedeeltes alleen voor gebruik van de hotelgasten. Bent u dus geen hotelgast, dan moet u op zoek naar een openbaar deel. Op het strand worden verschillende watersportfaciliteiten aangeboden, maar ook hierbij geldt dat sommige alleen toegankelijk zijn voor gasten van de hotels.

Tekirova

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Tekirova bestaat voornamelijk uit fijn grind en kiezels, maar op sommige plekken is zand opgespoten, waardoor u toch met uw voeten in het zand kunt lopen. Houdt u wanneer u het water in gaat rekening met keien op de zeebodem. De grote hotels die achter het strand gelegen zijn hebben in veel gevallen een stuk strand opgeëist en dit is meestal alleen toegankelijk voor hotelgasten. Enkele van deze privéstranden zijn gewaardeerd met de blauwe vlag. Op het strand worden watersporten aangeboden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Göynük

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Göynük strand is 3,5 km lang en bestaat uit kiezels en fijngrind. Net als in de meeste andere plaatsen in de omgeving van Kemer, zijn ook hier delen eigendom van de hotels die achter het strand liggen. Deze privéstranden, waarvan sommige met zand zijn opgespoten, zijn alleen voor gebruik van de hotelgasten. Op het strand zijn diverse faciliteiten aanwezig en de groene heuvels op de achtergrond zorgen voor een prettige sfeer. De zeebodem is bedekt met keien. Sommige mensen zullen het prettig vinden om waterschoenen te dragen wanneer ze het water in gaan.