Achtergrond van Kemer

Kemer is een typische toeristenplaats, gelegen in een mooie, groene omgeving met lange kiezelstranden.

Geschiedenis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het huidige Kemer zult u weinig historie terugvinden, hoewel onderzoek heeft uitgewezen dat Kemer op de plaats ligt waar vroeger in de Lycische periode Idyros lag. Van deze antieke stad is echter niets meer terug te vinden in het huidige Kemer. Wat u wel aantreft is de 23 kilometer lange muur die in het begin van de 20ste eeuw op de berg gebouwd is als bescherming tegen overstromingen vanuit het Taurusgebergte. Kemer, dat letterlijk muur betekent, dankt haar naam aan dit bouwwerk. In de laatste decennia is het toerisme in Kemer opgebloeid en zijn meer en meer accommodaties gebouwd. In tegenstelling tot in andere Turkse badplaatsen vindt u in Kemer weinig hoogbouw.

Ligging

Bron: Portulanmaster, BY-CC-SA-3.0, Wikimedia Commons

Kemer ligt ongeveer 45 km ten zuidwesten van Antalya aan de Middellandse Zee.

Bevolking

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kemer wonen zo’n 17.000 mensen, maar in het hoogseizoen loopt dit aantal op tot boven de 100.000. Ook voor de omliggende badplaatsen geldt dat het inwonersaantal gedurende de zomermaanden sterk stijgt. Turkije is een islamitisch land en het grootste gedeelte van de lokale bevolking is moslim.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Landschap

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eén van de attracties van Kemer is het aantrekkelijke landschap van de regio. Langs de kust vindt u prachtig lange kiezelstranden, maar tegelijkertijd zit u op de rand van het Taurusgebergte. Op korte afstand van Kemer en de omliggende plaatsen kunt u mooie bergwandelingen maken. Bij Göynük vindt u indrukwekkende canyons. De regio wordt tot slot gekenmerkt door dennenbossen, waardoor het altijd zeer groen aandoet.

Architectuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kemer vindt u verrassend weinig hoogbouw. Men heeft tijdens de opzet van de plaats rekening gehouden met het landschap en geprobeerd de accommodaties zoveel mogelijk met behoud van de natuurlijke schoonheid van de omgeving te bouwen. Op diverse plekken rond Kemer vindt u overblijfselen uit de klassieke oudheid, zoals bijvoorbeeld in Phaselis.