Vervoer in Kemer

Het openbaar vervoer in Turkije is niet duur en bovendien goed geregeld.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wilt u niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer dan kunt u een auto huren voor uw verblijf aan de Turkse Riviera. U kunt dit al vanuit Nederland via internet regelen. Vaak is dit de voordeligste optie. Wanneer u de weg op gaat, moet u met een aantal zaken rekening houden. Schrikt u wanneer u rijdt niet van toeterende automobilisten; zij waarschuwen u slechts dat zij u in gaan halen. U doet er goed aan wanneer iemand achter u claxonneert zo ver mogelijk naar rechts te sturen, vooral op de driebaanswegen, waarbij van beide kanten ingehaald mag worden en in het midden dus genoeg ruimte moet zijn voor passerende automobilisten.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gaat u het liefst op pad met een scooter of motor, dan kunt u in de grote vakantieplaatsen altijd wel verhuurders vinden. Laat u goed voorlichten over de verzekering en leest u altijd goed de papieren door.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reizen per taxi is in Turkije goedkoop. De taxi’s beschikken over een meter, maar controleert u bij vertrek altijd of de chauffeur de meter aanzet. Moet u lange afstanden afleggen, spreekt u dan van tevoren een prijs af.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een typische manier om in Turkije van A naar B te komen is het reizen met de dolmuş. Dit zijn minibusjes die als soort openbare taxi worden gebruikt. U kunt overal in- en uitstappen. De uitdrukking vol is vol kent men in Turkije niet, dus kijkt u niet verbaasd op als de chauffeur stopt om nog iemand in uw overvolle taxi te laten instappen. Wanneer u uit wil stappen, moet u dit goed en tijdig aan de chauffeur aangeven, anders mist u uw plaats van bestemming wellicht en moet u een stukje terug lopen. Een andere manier om u in Turkije te verplaatsen is per bus. Het openbare busvervoer is zeer goed geregeld. Bij plaatselijke toeristenbureaus kunt u terecht voor de dienstregeling.