Eten en drinken in Kemer

Of u nou van vlees, vis, groente of zoetigheid houdt, de Turkse keuken heeft het allemaal.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer vakantie vieren voor u gelijk staat aan lekker eten, dan zult u in Turkije niet teleurgesteld worden. De traditionele Turkse keuken is zeer gevarieerd, omdat deze invloeden kent vanuit verschillende windstreken. De diverse smaken kunt u bij uitstek goed verkennen door mezes te bestellen. Dit zijn kleine hapjes, vergelijkbaar met de Spaanse tapas en op die manier krijgt u van alles wat. Vers Turks brood en een salade zullen zelden ontbreken bij een Turkse maaltijd. Bekend staat de Turkse keuken natuurlijk om gegrild vlees, zoals kebab. Controleert u altijd even of uw vlees niet te rauw is. In Kemer en de omliggende badplaatsen kunt u uiteraard goed verse vis en zeevruchten bestellen. Typisch Turks zijn de stoofgerechten en gevulde groenten. Wanneer u van zoetigheid houdt heeft u ruime keuze. Behalve de welbekende baklava kent de Turkse keuken vele andere zoete verwennerijen. Loopt u eens binnen in een pastana. Hier kunt u allerlei lekkers kopen. Wat niet mag ontbreken tijdens een Turkse maaltijd is een fles raki, de nationale Turkse alcoholische drank. Verder wordt in het land veel koffie en thee gedronken, met vaak een flinke hoeveelheid suiker.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eten is in Turkije een sociale gebeurtenis. Men eet voornamelijk voor de gezelligheid en niet zozeer om de benodigde voedingstoffen binnen te krijgen. De Turken houden er dan ook van om lang te tafelen. Veel Turken eten niet alleen tussen de middag een warme maaltijd, maar ook ’s avonds. Het ontbijt bestaat uit vers brood met geitenkaas, tomaat, komkommer, olijven met thee of koffie. Tussen de maaltijden door kunt u bijna overal snacks, zoals een Turkse pizza, krijgen. Restaurants openen hun deuren vaak aan het einde van de ochtend en blijven tot zeer laat ’s avonds geopend. Alleen tijdens de vastenmaand, Ramadan, moet u rekening houden met beperkte openingstijden, hoewel dit in de toeristische plaatsen steeds minder aan de orde is.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kemer zijn meerdere supermarkten te vinden waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. In de plaats treft u ook slagers en bakkers. Supermarkten hanteren ruime openingstijden en zijn vaak tot laat in de avond geopend.

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kemer bevinden zich diverse restaurants, variërend van traditionele Turkse eethuizen tot Italiaanse, Chinese en zelfs Nederlandse restaurants. Genoeg mogelijkheden dus voor iedereen.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het wordt afgeraden om in Turkije kraanwater te drinken. In supermarkten kunt u flessenwater kopen.

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Kemer: