Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas kan komen vóór of tijdens uw verblijf in Kemer.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Turkije betaalt men met de Nieuwe Turkse lira, maar in veel toeristische plaatsen kunt u ook met de euro betalen. Omdat winkeliers hier blij mee zijn, kunt u wanneer u met euro’s betaalt vaak een gunstiger prijs afdingen. Betalen met creditcard kan in steeds meer hotels, winkels en restaurants.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens uw vakantie in Kemer en omstreken kunt u naar huis bellen met uw mobiele telefoon of met een openbare telefoon. Deze bevinden zich meestal op bus- en treinstations of op grote pleinen. Een telefoonkaart voor gebruik van een openbare telefoon kunt u kopen in kiosken of op het postkantoor.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar Turkije afreist dienen uw difterie-, polio-, tyfus- en tetanusinentingen in orde te zijn. Waar u tijdens uw verblijf in Turkije op moet letten is dat uw vlees niet te rauw is wanneer u gegrild vlees bestelt. U kunt voor de zekerheid aangeven dat u uw vlees goed doorbakken wilt hebben. Een goede insectenspray en klamboe zijn geen overbodige luxe en vergeet u zeker niet goede zonnebrandcrème mee te nemen. In Turkije kent men openbare en particuliere ziekenhuizen. Openbare ziekenhuizen zijn goedkoper, maar de wachttijden zijn vaak langer en niet alle artsen spreken Engels. In particuliere ziekenhuizen is de kans dat uw arts Engels spreekt groter, maar de kosten van een bezoek aan een particulier ziekenhuis zullen hoger zijn. Wanneer u tijdens uw vakantie medische zorg nodig heeft, kunt u het beste uw verzekeringsmaatschappij raadplegen en hen vragen naar welk ziekenhuis u het beste kunt gaan.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Turkije is een veilige bestemming, maar op drukke plaatsen moet u bedacht zijn op zakkenrollers. Verder is het verstandig uw waardevolle spullen in een kluis in uw accommodatie achter te laten. Wees erop bedacht dat drugshandelaars kunnen proberen u als drugskoerier te gebruiken. Stemt u dus nooit in met het vervoeren van een pakketje voor vreemden. Tot slot is het niet aan te raden lifters mee te nemen.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Kemer:

  • Turkije is een islamitisch land en het is raadzaam u hier bewust van te zijn tijdens uw vakantie in Turkije en dan met name wanneer u besluit de toeristische plaatsen achter u te laten en het binnenland in te trekken. Wanneer u bijvoorbeeld de weg kwijt bent of iets anders wilt vragen aan de plaatselijke bevolking spreekt u dan altijd iemand van hetzelfde geslacht aan. Voor vrouwen die alleen reizen geldt dat het op prijs wordt gesteld wanneer ze hun houding en kleding enigszins aan de situatie aanpassen. De Turkse bevolking is over het algemeen bijzonder vriendelijk en gastvrij, zeker wanneer u hun cultuur en gebruiken respecteert.
  • Het voltage bedraagt in Turkije net als in Nederland 220 volt en over het algemeen passen Nederlandse stekkers op Turkse stopcontacten. Tijdens uw vakantie kan het voorkomen dat de stroom uitvalt, maar meestal wordt dit probleem snel opgelost.
  • Onderhandelen en afdingen is aan de orde van de dag in Turkije. Gaat u winkelen dan is het de gewoonte om af te dingen. Houdt u hier niet van of bent u er slecht in, neemt u dan vooral iemand mee die het afdingen van u kan overnemen.
  • Nudisme is verboden in Turkije.